Vignet kopen voor Europa

Vraag uw vignet direct aan via onze website. U kunt direct het gewenste tolvignet kiezen, of gebruik maken van onze routeplanner hieronder om zo alle officiele vignetten op uw route te bekijken.
Vignette Europe

Vignet bestellen

Gaat u binnenkort met de auto (of ander motorvoertuig) binnen Europa op reis? Grote kans dat u dan een verplicht vignet of milieusticker dient te hebben voordat uw reis begint. Op onze website kunt u eenvoudig alle vignetten, en milieustickers bestellen die verplicht zijn voor uw reis.

Met onze slimme reisplanner voert u enkel uw vertrek en aankomstpunt in en u krijgt in een overzicht te zien welke vignetten en milieustickers u verplicht dient te hebben. U eenvoudig in een betaling alle vignetten tegelijk betalen.

Officiële Tolvignetten

U kan het benodigde officiële vignet volledig online aanvragen. U hoeft de deur er dus niet voor uit. Het online vignet geldt voor de volgende bestemmingen:

Oostenrijk

Het is verplicht voor motorvoertuigen niet zwaarden dan 3500 kilo om een geldig digitaal vignet voor Oostenrijk in het bezit te hebben. Zowel voor toeristisch als zakelijk verkeer kunt u eenvoudig en snel een vignet Oostenrijk kopen. U heeft de keuze uit een 10-dagen vignet, een 2 maanden vignet of een jaarvignet.

Tsjechië

Motorvoertuigen tot 3500 kilo (gewicht aanhanger telt niet mee) zijn verplicht om een geldig digitaal vignet voor Tsjechië te hebben. Sinds 2021 kunt u een elektronisch vignet Tsjechië online kopen. U heeft de keuze uit een 10dagen vignet, een 2 maanden vignet of een jaarvignet.

Slovenië

Voor alle snelwegen en autowegen dient u in het bezit te zijn van een geldig vignet Slovenië. Het vignet is verkrijgbaar in twee tariefklassen. ( klasse 1, klasse 2B) Personenauto’s motorfietsen en campers dienen in het bezit te zijn van een geldig vignet. Het vignet is verkrijgbaar als weekvignet, maandvignet, halfjaar vignet of een jaarvignet.

Hongarije

Het digitale vignet Hongarije is verplicht op alle snelwegen en autowegen van Hongarije. Motorvoertuigen niet zwaarder dan 3500 kilo dienen een geldig vignet te hebben. Personenauto’s, motoren, campers, bussen, bestelwagens en aanhangers vallen hieronder. U kunt kiezen ooit een 10-dagen vignet, een maandvignet of een jaarvignet.

Slowakije

Op alle snelwegen en autowegen zijn voor bestelauto’s campers en personenauto’s een vignet Slowakije verplicht. Voor auto’s met aanhanger die niet samen niet zwaarder wegen dan 3500 kilo is het niet nodig een extra vignet voor de aanhanger te kopen. U kunt kiezen uit een 10-dagen vignet, maandvignet en een jaarvignet.

Roemenië

In Roemenië zijn voor de autosnelwegen (A) en expreswegen (DN) een tolvignet verplicht. Alle motorvoertuigen behalve motorfietsen hebben een vignet Roemenië nodig. Voor sommige bruggen betaald u paar tol. De informatie staat op onze vignet Roemenië pagina. Het tolvignet is verkrijgbaar als weekvignet, maandvignet, 90 dagen vignet en als jaarvignet.

Zwitserland

In de loop van 2023 wordt er een digitaal vignet voor Zwitserland ingevoerd. Blijf hier op de hoogte wanneer dit vignet Zwitserland beschikbaar wordt.

Duitsland

In steeds meer Duitse steden dient u een milieusticker Duitsland op uw ruit te hebben geplakt. De milieuzones zijn in het leven geroepen om de luchtkwaliteit te verbeteren. De classificatie van uw auto bepaalt of u in aanmerking komt voor een groene milieusticker om deze Umweltzone in te mogen rijden.De sticker is onbeperkt geldig of tot deze niet meer goed te lezen is op de ruit of de ruit is vervangen.

Frankrijk

Een milieusticker is geldig in heel Frankrijk en elke stad kan een milieuzone instellen. De classificatie van uw auto bepaald welke kleur sticker de auto krijgt. De milieusticker Frankrijk is gekoppeld aan uw auto en onbeperkt geldig zolang de gegevens leesbaar zijn en u geen nieuwe autoruit heeft moeten plaatsen. U ontvangt het bewijs van aankoop ‘vignet Crit’Air ‘ tussen 2 en 3 werkdagen.

Bulgarije

Als u gebruik maakt van het wegennet in Bulgarije dan dient u in het bezit te zijn van een geldig vignet Bulgarije. Dit elektronisch tolvignet is verplicht voor motorvoertuigen met een maximaal gewicht van 3500 kilo. Is uw motorvoertuig samen met uw caravan of aanhanger zwaarder dan 3500 kilo? Dan dient u apart voor uw caravan of aanhanger een e-vignet te kopen. Motoren hoeven geen e-vignet te kopen. Het vignet is verkrijgbaar als weekvignet, maandvignet, 90 dagen vignet of jaarvignet.

Levertijd tolvignet

Een aanvraag duurt enkele minuten. Als u het vignet met spoed aanvraagt ontvangt u deze vaak al binnen 15 minuten. Onze officiële vignetten zijn direct geldig, u hoeft geen 18 dagen te wachten voordat u er gebruik van kunt maken.

Voor Zwitserland wordt er in de loop van 2023 een digitaal vignet beschikbaar. Deze is nu nog niet online te verkrijgen. De milieusticker voor Frankrijk en Duitsland worden per post verstuurd.

Naast bovenstaande producten dient u enkele verplichte veiligheidsproducten in uw auto te hebben tijdens uw reis, zoals de gevarendriehoek, EHBO-doos, blaastest, reservelampenset en veiligheidshesjes.

Landen

Indien u een specifiek vignet wilt bestellen, gaat u dan naar de pagina van het land hieronder.

Vignet Oostenrijk

Voor Oostenrijk zijn een aantal producten verplicht, waaronder het vignet voor Oostenrijk.

Vignet Tsjechië

Voor Tsjechië zijn een aantal producten verplicht, waaronder het vignet Tsjechië.

Vignet Slovenië

Voor Slovenië zijn een aantal producten verplicht, waaronder het vignet voor Slovenië.

Vignet Hongarije

Voor Hongarije zijn een aantal producten verplicht, waaronder het vignet voor Hongarije.

Milieusticker Frankrijk

Voor Frankrijk zijn een aantal producten verplicht, waaronder de milieusticker Frankrijk..

Vignet Slowakije

Voor Slowakije zijn een aantal producten verplicht, waaronder het vignet voor Slowakije..

Milieusticker Duitsland

Voor Duitsland zijn een aantal producten verplicht, waaronder de Milieusticker Duitsland.

Vignet Roemenië

Voor Roemenie zijn een aantal producten verplicht, waaronder het vignet Roemenië.

Vignet Bulgarije

Voor Roemenie zijn een aantal producten verplicht, waaronder het vignet Bulgarije.

Laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws, zodat u op de hoogte bent van de actualiteiten.

26 sep 2023

Dagvignet Oostenrijk: Vanaf 2024 voert Oostenrijk het 1 dag vignet in.

1 dagvignet Oostenrijk

Vanaf 2024 voert Oostenrijk voor het eerst een eendagsvignet in. Het verplichte vignet dat op de snelwegen in Oostenrijk voor alle voertuigen geldt, had al een variant voor 10 dagen, voor twee maanden en voor het hele jaar. Het nieuwe vignet, dat vanaf 2024 in omloop is, is één dag geldig en is ideaal voor reizigers op doorreis naar Italië of de Balkan. Lees hier alles over het nieuwe Oostenrijkse tolvignet voor een dag.

Lees verder →
25 sep 2023

Arlbergtunnel opent voor wintersportseizoen 2023/24

Arlbergtunnel skieen vignet auto

Na maandenlange sluiting gaat de Arlbergtunnel weer open voor de start van het wintersportseizoen. De Gotthardtunnel is ook weer open na korte sluiting vanwege scheur. Lees alles over de heropening van de Oostenrijkse tunnels.

Lees verder →
11 mei 2023

Tanken in Bulgarije

Landschap Bulgarije

In dit artikel informeren we u over de verschillende soorten brandstof die beschikbaar zijn, waar u tankstations kunt vinden en welke betalingsmogelijkheden u kunt verwachten. Of u nu op doorreis bent of van plan bent om Bulgarije met de auto te verkennen, we hopen dat deze gids u zal helpen bij het tanken van uw auto en een veilige en plezierige reis zal garanderen.

Lees verder →
11 mei 2023

Tanken in Oostenrijk

Natuurlandschap in Oostenrijk

Als u met de auto door Oostenrijk reist, is het belangrijk om te weten waar u kunt tanken en wat je kunt verwachten van het brandstofnetwerk. In dit artikel zullen we u alles vertellen wat u moet weten over tanken in Oostenrijk, van de prijzen van brandstof tot de verschillende soorten tankstations en betalingsmethoden die beschikbaar zijn. Lees verder om u voor te bereiden op een zorgeloze en plezierige autoreis door Oostenrijk!

Lees verder →
i-Vignette Logo I-Vignette

NJ Vignette B.V. is een bemiddelaar en vraagt voor u en op uw naam het vignet aan. NJ Vignette B.V. rekent hiervoor bemiddelingskosten.

Er komt een overeenkomst tot stand tussen u en de officiële instantie van het betreffende land dat het vignet afgeeft, voor wat betreft de vignetplicht.

Prijzen op onze website zijn inclusief Btw.

NJ Vignette B.V., Steenplaetsstraat 6, Unit 4.14 (géén bezoekadres), 2288AA Rijswijk, Nederland. KvK: 88910652, BTW: NL864820458B01