Vignet kopen voor Europa

Vraag uw vignet direct aan via onze website. U kunt direct het gewenste tolvignet kiezen, of gebruik maken van onze routeplanner hieronder om zo alle officiele vignetten op uw route te bekijken.
Vignette Europe

Wie zijn wij?

I-vignette.com is marktleider voor het bestellen van uw officiële vignetten en milieustickers. Gaat u binnenkort met de auto (of ander motorvoertuig) binnen Europa op reis? Grote kans dat u dan een verplicht vignet of milieusticker dient te hebben voordat uw reis begint. Op onze website kunt u eenvoudig alle vignetten, en milieustickers bestellen die verplicht zijn voor uw reis.

Met onze slimme reisplanner voert u enkel uw vertrek en aankomstpunt in en u krijgt in een overzicht te zien welke vignetten en milieustickers u verplicht dient te hebben. Onze veilige en snelle systemen maken het mogelijk om binnen enkele minuten uw tolproduct aan te vragen en veilig te betalen met de keuze uit meerdere betaalopties.

Officiële Tolvignetten

U kan het benodigde officiële vignet volledig online aanvragen. U hoeft de deur er dus niet voor uit. Het online vignet geldt voor de volgende bestemmingen:

Oostenrijk

Het is verplicht voor motorvoertuigen niet zwaarden dan 3500 kilo om een geldig digitaal vignet voor Oostenrijk in het bezit te hebben. Zowel voor toeristisch als zakelijk verkeer kunt u eenvoudig en snel een vignet Oostenrijk kopen. U heeft de keuze uit een 10-dagen vignet, een 2 maanden vignet of een jaarvignet.

Tsjechië

Motorvoertuigen tot 3500 kilo (gewicht aanhanger telt niet mee) zijn verplicht om een geldig digitaal vignet voor Tsjechië te hebben. Sinds 2021 kunt u een elektronisch vignet Tsjechië online kopen. U heeft de keuze uit een 10dagen vignet, een 2 maanden vignet of een jaarvignet.

Slovenië

Voor alle snelwegen en autowegen dient u in het bezit te zijn van een geldig vignet Slovenië. Het vignet is verkrijgbaar in twee tariefklassen. ( klasse 1, klasse 2B) Personenauto’s motorfietsen en campers dienen in het bezit te zijn van een geldig vignet. Het vignet is verkrijgbaar als weekvignet, maandvignet, halfjaar vignet of een jaarvignet.

Hongarije

Het digitale vignet Hongarije is verplicht op alle snelwegen en autowegen van Hongarije. Motorvoertuigen niet zwaarder dan 3500 kilo dienen een geldig vignet te hebben. Personenauto’s, motoren, campers, bussen, bestelwagens en aanhangers vallen hieronder. U kunt kiezen ooit een 10-dagen vignet, een maandvignet of een jaarvignet.

Slowakije

Op alle snelwegen en autowegen zijn voor bestelauto’s campers en personenauto’s een vignet Slowakije verplicht. Voor auto’s met aanhanger die niet samen niet zwaarder wegen dan 3500 kilo is het niet nodig een extra vignet voor de aanhanger te kopen. U kunt kiezen uit een 10-dagen vignet, maandvignet en een jaarvignet.

Roemenië

In Roemenië zijn voor de autosnelwegen (A) en expreswegen (DN) een tolvignet verplicht. Alle motorvoertuigen behalve motorfietsen hebben een vignet Roemenië nodig. Voor sommige bruggen betaald u paar tol. De informatie staat op onze vignet Roemenië pagina. Het tolvignet is verkrijgbaar als weekvignet, maandvignet, 90 dagen vignet en als jaarvignet.

Zwitserland

Sinds 1 augustus 2023 is er een digitaal vignet Zwitserland beschikbaar. Het vignet is verplicht voor voertuigen niet zwaarder dan 3500 kilo.

Duitsland

In steeds meer Duitse steden dient u een milieusticker Duitsland op uw ruit te hebben geplakt. De milieuzones zijn in het leven geroepen om de luchtkwaliteit te verbeteren. De classificatie van uw auto bepaalt of u in aanmerking komt voor een groene milieusticker om deze Umweltzone in te mogen rijden.De sticker is onbeperkt geldig of tot deze niet meer goed te lezen is op de ruit of de ruit is vervangen.

Frankrijk

Een milieusticker is geldig in heel Frankrijk en elke stad kan een milieuzone instellen. De classificatie van uw auto bepaald welke kleur sticker de auto krijgt. De milieusticker Frankrijk is gekoppeld aan uw auto en onbeperkt geldig zolang de gegevens leesbaar zijn en u geen nieuwe autoruit heeft moeten plaatsen. U ontvangt het bewijs van aankoop ‘vignet Crit’Air ‘ tussen 2 en 3 werkdagen.

Bulgarije

Als u gebruik maakt van het wegennet in Bulgarije dan dient u in het bezit te zijn van een geldig vignet Bulgarije. Dit elektronisch tolvignet is verplicht voor motorvoertuigen met een maximaal gewicht van 3500 kilo. Is uw motorvoertuig samen met uw caravan of aanhanger zwaarder dan 3500 kilo? Dan dient u apart voor uw caravan of aanhanger een e-vignet te kopen. Motoren hoeven geen e-vignet te kopen. Het vignet is verkrijgbaar als weekvignet, maandvignet, 90 dagen vignet of jaarvignet.


Levertijd tolvignet

Een aanvraag duurt enkele minuten. Als u het vignet met spoed aanvraagt ontvangt u deze vaak al binnen 15 minuten. Onze officiële vignetten zijn direct geldig, u hoeft geen 18 dagen te wachten voordat u er gebruik van kunt maken.

De milieusticker voor Frankrijk en Duitsland worden per post verstuurd.

Naast bovenstaande producten dient u enkele verplichte veiligheidsproducten in uw auto te hebben tijdens uw reis, zoals de gevarendriehoek, EHBO-doos, blaastest, reservelampenset en veiligheidshesjes.

Landen

Indien u een specifiek vignet wilt bestellen, gaat u dan naar de pagina van het land hieronder.

flag AT

Vignet Oostenrijk

Voor Oostenrijk zijn een aantal producten verplicht, waaronder het vignet voor Oostenrijk.

flag CZ

Vignet Tsjechië

Voor Tsjechië zijn een aantal producten verplicht, waaronder het vignet Tsjechië.

flag SI

Vignet Slovenië

Voor Slovenië zijn een aantal producten verplicht, waaronder het vignet voor Slovenië.

flag HU

Vignet Hongarije

Voor Hongarije zijn een aantal producten verplicht, waaronder het vignet voor Hongarije.

flag FR

Milieusticker Frankrijk

Voor Frankrijk zijn een aantal producten verplicht, waaronder de milieusticker Frankrijk..

flag SK

Vignet Slowakije

Voor Slowakije zijn een aantal producten verplicht, waaronder het vignet voor Slowakije..

flag DE

Milieusticker Duitsland

Voor Duitsland zijn een aantal producten verplicht, waaronder de Milieusticker Duitsland.

flag RO

Vignet Roemenië

Voor Roemenie zijn een aantal producten verplicht, waaronder het vignet Roemenië.

flag BG

Vignet Bulgarije

Voor Roemenie zijn een aantal producten verplicht, waaronder het vignet Bulgarije.

Laatste nieuws

Lees hieronder het laatste nieuws, zodat u op de hoogte bent van de actualiteiten.

8 jan 2024

Ruim 200 kilometer extra snelweg Hongarije vanaf 2024 tolplichtig

Nieuwe tolwegen Hongarije

Vanaf 2024 worden er in Hongarije nieuwe tolwegen aan het bestaande wegennet toegevoegd. Reeds bestaande snelwegen waar eerder geen vignet verplicht was vereisen nu wel een geldig vignet. Lees hier om welke snelwegen het gaat.

Lees verder →
20 dec 2023

Rijverboden Oostenrijk wintersportseizoen 2023 en 2024

Rijverboden Oostenrijk

Het wintersportseizoen is al dit jaar al vroeg begonnen door de vele sneeuwval in november en dus zijn ook de skigebieden in Oostenrijk al volop in bedrijf. De grootste drukte moet echter nog komen en om de verkeersoverlast te beperken stelt de regering van het Alpenland lokaal rijverboden in. Lees hier waar en wanneer die gelden en of die ook invloed hebben op jouw wintersportreis.

Lees verder →
21 nov 2023

Verkeersregels in Tsjechië: nuttig voor de autoreis naar het Oosten

Verkeersregels in Tsjechië

Tsjechië wordt met de jaren steeds populairder als bestemming voor de Nederlandse vakantieganger. Om verrassingen te voorkomen is het echter wel handig om de lokale verkeersregels te kennen voordat je met de auto naar Tsjechië afreist. De belangrijkste dingen vind je hier.

Lees verder →
3 nov 2023

Wintersportgebieden in Oostenrijk die je zonder vignet kunt bereiken

Skigebieden waar geen vignet nodig is

Elk jaar gaan duizenden Nederlanders op wintersport en Oostenrijk is één van de populairste landen voor de Nederlandse wintersporter. Het is echter geen goedkope sport en daarom is het handig om hier en daar wat te besparen op de kosten. Dat kan bijvoorbeeld door alleen op wegen te rijden die niet tolplichtig zijn. Hoe je dan alsnog op je bestemming komt? Dat lees je verderop in dit artikel.

Lees verder →
i-Vignette Logo i-Vignette

NJ Vignette B.V. is een bemiddelaar en vraagt voor u en op uw naam het vignet aan. NJ Vignette B.V. rekent hiervoor bemiddelingskosten.

Er komt een overeenkomst tot stand tussen u en de officiële instantie van het betreffende land dat het vignet afgeeft, voor wat betreft de vignetplicht.

Prijzen op onze website zijn inclusief btw.


NJ Vignette B.V., Steenplaetsstraat 6, Unit 4.14 (géén bezoekadres), 2288AA Rijswijk, Nederland. KvK: 88910652, btw-id: NL864820458B01